sâmbătă, 27 iunie 2009

Derivate canabisoidale












Produsele derivate din canabis se impart in trei categorii:

a) preparate din seminte si tulpini, fara efecte euforizante.

b) frunzele si florile cu proprietati halucinogene.

c) facute din rasina.

Canepa industriala

Din aceasta categorie fac parte: sfoara, hartie, haine, faina, ceai, materiale de constructie, sampon, uleiuri etc. Nu contine aproape de loc THC.

Marihuana

Se compune din frunzele si florile de canabis. Florile femela au incarcatura cea mai concentrata de substante psihoactive. In functie de cat este de uscata ea are culoarea verde inchis sau deschis. Exista si nuanate de auriu, purpuriu sau rosu aprins. In Maroc se numeste kif, iar un proverb zice: „kiful este asemeni focului, putin incalzeste, mult arde”!

Hasis

Obtinut din particole de rasina presarate intr-un bloc compact. Puternic si bogat in THC. Preparat din Africa de Nord pana la poalele Himalayei, dar cu precadere in Afganistan, Pakistan, Maroc, Liban, India, Nepal. Are culori variind intre negru, maro, auriu, verde-galbui, rosiatic.

Trihomii

Sunt glande filiforme care produc rasina, foarte mici, cata varful de ac, apar ca niste cristale de zahar sau ca o pudra alb-galbuie. Sunt foarte incarcati de THC, deci, cu un efect psihoactiv foarte puternic.

Uleiul de hasis

Arata ca un namol gros si foarte lipicios. Este obtinut prin macerarea canabisului in alcool si apoi distilat. Efecte halucinogene foarte puternice.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu