luni, 29 iunie 2009

Salvia divinorum












Salvia divinorum este o plantă care creşte în munţii din regiunea Oaxaca, Mexic. Face parte din familia mentei. Este o plantă semitropicală. Poate creşte câţiva metri în înălţime dacă condiţiile sunt favorabile. Face seminţe foarte rar chiar dacă este polenizată cu grijă, iar seminţele nu sunt foarte fertile. Se înmulţeşte prin butaci. Frunzele sunt destul de mari (până la 23 cm), sunt acoperite cu perişori fini, care dau aspect de catifea. Planta iubeşte apa, dar creşte foarte bine în locuri umbroase, în sol foarte bine udat şi drenat. Ea poate fi cultivată în climat semitropical. Salvia poate creşte ca plantă de apartament în orice climă. Nu tolerează frigul şi curentul.

Salvia divinorum este utilizată pentru efectele ei psihoactive. Sunt mai multe specii de salvia, dar numai salvia divinorum are efecte psihoactive.

Efectele sunt greu de obţinut prin fumare de frunze uscate, dar extractul de frunze poate cauza efecte dramatice, uneori frică sau stare de captivitate- Mulţi oameni care au consumat Salvia divinorum nu au găsit-o plăcută şi nu au dorit să repete experienţa.

Frunzele de Salvia divinorum se consumă prin mestecare sau fumare. Se folosesc de obicei frunze îmbogăţite prin tratarea acestora cu extract de salvie.

Frunzele uscate sunt vândute cu 50-100 USD/uncie

Extractele costă 20-50 USD/gram

Substanţa activă din Salvia divinorum este Salvinorin A, o substanţă chimică a cărei moleculă conţine numai carbon, hidrogen şi oxigen(nu conţine azot, deci nu este un alcaloid).

Nu este cunoscut dacă Salvia divinorum produce dependenţă psihică sau fizică.

Efectul pe care îl produce este o stare de beţie mult diferită de a alcoolului.

Se consumă prin fumare, mestecare sau se bea sub formă de infuzie. Se fumează în pipe speciale pentru că fumul trebuie să fie cald. Se poate consuma şi prin inhalare de vapori calzi (temperatura de vaporizare este de 277 grade Celsius).

Când este fumată efectele intervin foarte rapid între 20-60 secunde după fumare, uneori la maxim 1-2 minute. Primele efecte durează 5-15 minute, apoi urmează o perioadă de liniştire (calmare).

La doze mari consumatorii au simţit o distorsionare dramatică a timpului, halucinaţii, călătorii în alte locuri, planete, timpuri, detaşarea sufletului de corp, comunicări cu lumea spiritelor, reîncarnări în alte persoane, schimbări de identitate. Cei mai mulţi indivizi rămân nemişcaţi în timpul experienţei, dar unii pot să se plimbe în stare de inconştienţă (de somnambul). Mulţi consumatori consideră această experienţă mai mult înfricoşătoare decât distractivă.

Fumarea acestei plante produce iritări ale gâtului, dureri de cap şi o uşoară iritabilitate.

Salvia divinorum nu este sub control. Pentru ca o substanţă să fie inclusă în lista substanţelor stupefiante sau psihotrope controlate trebuie să aibă structura chimică asemănătoare cu una din substanţele controlate. Salvia divinorum este destul de diferită chimic de alte substanţe aflate sub control.


6 comentarii:

  1. Nu este sub control dar se afla pe lista substantelor incluse in proiectul initiat de catre Alin Popoviciu . Daca proiectul va fi votat salvia divinorum sa intra sub control . More info @ www.salviadivinorum.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Cannabis cu un "n" ce blog ii ma asta ?:|



    Acolo in dreapta pe undeva...

    RăspundețiȘtergere
  3. de unde pot cumpara seminte de ayahuasca...in romania? sau macar planta vie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ayahuasca e o combinaţie din 2 plante una e liană alta e tufă. acasă liana n-o so creşti. poţi comanda de aici: combinaţia pregătitiă dar să ştii că din prima dată nu are efect şi dacă comanzi să nu iai oferta lor gratis: seminţe de cînepă, că o să întoarcă vameşii coletu asta în RM în Romania nu ştiu.

      Ștergere
    2. http://www.shayanashop.com/Psychedelic/ls-Ayahuasca_Yage-1037-pm26.aspx

      Ștergere
  4. în poza din stînga e coada leului da nu salvie.

    RăspundețiȘtergere